Собните врати се изработуваат со германски профил “Inoutic” од сериите “Arcade” или “Prestige”

Arcade

Технички карактеристики (перформанси):

 • 5-коморна технологија и ширина на крило од 71 mm
 • Топлотна изолација на каса (рамка) до Uf = 1.3 W/m2K
 • 20° – закосување
 • Стабилната конструкција на касата и екстремниот отпор на дисторзија или изобличување (торзиска крутост) се темели на зајакнувањето со челик со дебелина од 2.5 mm
 • Можност за зајакнување на ќошињата со метални спојки за зголемен отпор на дисторзија и стабилност
 • Aлуминиумски термички одвоен праг со висина од 20 mm
 • Овозможува испуна со панел и стакло со дебелина до 45 mm
 • Две додатни гуми за дихтување во делот на прагот и ќошињата за висок отпор на ветер и водонепропустливост
 • Достапно во 40 бои

Prestige

Технички карактеристики (перформанси):

 • 6-коморна технологија и ширина на крило од 76 mm
 • Топлотна изолација на каса (рамка) до Uf = 1.1 W/m2K
 • 20° – закосување
 • Стабилната конструкција на касата и екстремниот отпор на дисторзија или изобличување (торзиска крутост) се темели на зајакнувањето со челик со дебелина од 2.5 mm
 • Можност за зајакнување на ќошињата со метални спојки за зголемен отпор на дисторзија и стабилност
 • Aлуминиумски термички одвоен праг со висина од 20 mm
 • Овозможува испуна со панел и стакло со дебелина до 45 mm
 • Две додатни гуми за дихтување во делот на прагот и ќошињата за висок отпор на ветер и водонепропустливост
 • Достапно во 40 бои
Фотографии од PVC собни врати може да најдете тука

Собните врати стандардно се изработуваат во бела, “Golden OAK” и “Walnut” боја, но може да се изработат во било која од понудените 40 бои

Pure White DEC.019
Golden Oak DEC.110
Walnut DEC.154
Basalt Grey smooth DEC.628
Black Cherry DEC.111
Brown DEC.012
Cherry Amaretto DEC.656
Cherry Blossom DEC.673
Cherry-Douglas-fir DEC.402
Chocolate Brown DEC.008
Cream White DEC.096
Anthracite DEC.072
Graphite Black DEC.921
Green DEC.006
Grey Aluminium DEC.911
Grey DEC.004
Grey smooth DEC.651
Irish Oak DEC.145
Light Grey DEC.907
Macore DEC.144
Mahogany DEC.026
Moor Oak DEC.025
Moss Green DEC.134
Mountain Pine DEC.640
Nevada DEC.638
Oak ST-G DEC.115
Oregon 4 DEC.623
Alux DB 703 DEC.183
Quartz Grey DEC.068
Red DEC.027
Rustic Cherry DEC.146
Signal Grey smooth DEC.625
Soft Cherry DEC.672
Steel Blue DEC.079
Thorium Grey DEC.649
Tuscany DEC.605
Anthracite smooth DEC.666
White Aluminium DEC.925
Winchester XA DEC.109
Wine Red DEC.644

Како испуна за собните врати нудиме три варијанти:

 • Рамна панелна PVC плоча
 • Комбинација на рамна панелна PVC плоча и стакло
 • Стакло

Како испуна во комбинација со панелна плоча или само стакло во собните врати употребуваме двослојно или трослојно термо-изолационо стакло. Нудиме опција за исполнување на термопанот со инертен гас аргон за зголемување на топлотната изолација.

Двослојно термо - изолационо стакло
Трослојно термо - изолационо стакло

Собните врати се оковени со KFV брава со цилиндар за заклучување

Бела
Кафено-сива
Алуминиум-натур

Стакло во боја и украсно стакло

Во изработката на термопанот може да се користи стакло во повеќе бои и истото се користи во сите четири сезони од годината. Може да се користат повеќе видови на украсно (орнаментно) стакло.

Пунто

Стакло во боја

Златни Години

Делта

Украсни лајсни

По Ваша желба во стаклата може да се вградат и украсни лајсни во бела, златна и Golden Oak боја

Pure White DEC.019
Golden Yellow RAL.1004
Golden Oak DEC.110

Модели на дизајн

Модел 1
Модел 2
Модел 3
Модел 4
Модел 5
Модел 6
Модел 7
Модел 8