Почитувани, субвенции и оваа година! Министерството за економија со цел за стимулирање на користењето на мерката за замена на ПВЦ или алуминиумски прозорци во Република Северна Македонија, на купувачите на ПВЦ или алуминиумски прозорци и потребната инсталација, кои ќе ги купат и вградат во своите домови по денот на објавувањето на овој оглас заклучно со […]
Прочитај повеќе
Доколку размислувате за поставување на нови ПВЦ прозорци и врати, подобрување на енергетската ефикасност на Вашиот дом и потребен ви е потрошувачки кредит за финансирање на новите ПВЦ прозорци и врати, вие сте на вистинското место. Нашите прозорци и врати се енергетско ефикасни технологии со високи перформанси кои се веќе одобрени како прифатливи за финансирање […]
Прочитај повеќе
Почитувани, субвенции и оваа година! Министерството за економија со цел за стимулирање на користењето на мерката за замена на ПВЦ или алуминиумски прозорци во Република Македонија, на купувачите на ПВЦ или алуминиумски прозорци и потребната инсталација, кои ќе ги купат и вградат во своите домови по денот на објавувањето на овој оглас заклучно со 31 […]
Прочитај повеќе
Пасивните куќи долго време користат тројно застаклување како стандард. Конвенционалните нови згради или реновираните згради, исто така, можат да имаат корист од неколку предности кои ги нуди тројното застаклување. Се истакнува со следниве својства:   Извонредни изолаторни вредности: Ug до 0,4 W/m2K Намалени трошоци за греење Подобрен животен комфор (топла површина, без провев) Оптимизиран принос […]
Прочитај повеќе
Реновирањето на прозорците нуди јасни придобивки. Најважните од нив се: Заштеди на трошоците во потрошувачката на енергија Подобрен животен комфор Зголемување на вредноста на вашиот имот и брза амортизација врз основа на поволни инвестициски кредити и заштеди на трошоците за греење. Одличен изглед – едноставна и брза замена на прозорецот и подобрен животен комфор. ЗАМЕНА […]
Прочитај повеќе
Почитувани, кога ако не сега? Конечно пристигнаа… 🙂 Министерството за економија кон крајот на јануари годинава воведе нова мерка за енергетска ефикасност наменета за домаќинствата – субвенционирање за вградени ПВЦ или алуминиумски прозорци. За надоместување на дел од трошоците за купени и вградени ПВЦ или алуминиумски прозорци во домаќинствата за 2017 година, Министерството за економија […]
Прочитај повеќе
  ПВЦ прозорците се многу лесни за чистење и бараат минимално одржување. Но, сепак треба да се грижиме за нив и да ги чистиме редовно, особено стаклото. Нивното правилно одржување е гаранција за трајно и долго уживање. Ја препорачуваме следнава редовна постапка за чистење: Отстранете ги дамките од вар и малтер! Избегнете прскање на вар […]
Прочитај повеќе
            Доколку нашиот станбен објект се наоѓа во близина на многу прометен пат, изложени сме на голема бучава. Секој автомобил, камион или дури и трамвај создава бучава во позадина која значително може да го наруши квалитетот на нашиот живот. Дури и во руралните средини, потребно е да се осврнеме кон акустични прозорци. Доколку железничката […]
Прочитај повеќе
Во новите градби со висок степен на топлинска изолација, проветрувањето на просторот за живеење е од огромна важност. Преку правилно проветрување ќе бидете во можност да креирате пријатна дневна атмосфера и собна температура, истовремено спречувајќи уништување на градбената структура и состав на станбениот објект во кој живеете. Правилното проветрување е од суштинско значење поради следниве […]
Прочитај повеќе
Пријатна собна температура е од суштинско значење за чувство на благосостојба во домот. Влажноста на воздухот во собата има огромно влијание врз квалитетот на собната температура. Релативна влажност на воздухот во собата од 40% до 65% обично се смета за удобна и здрава собна температура. Релативната влажност на воздухот во собата во голема мера претставува […]
Прочитај повеќе