Прозорците и балконските врати се изработуваат со германски профил “Inoutic” од сериите “Arcade” или “Prestige

Arcade

Технички карактеристики (перформанси):

 • Систем од 71 mm, 5 комори
 • Вредност на топлотна изолација на каса Uf = 1.2 W/m2K
 • Вредност на топлотна изолација на цел прозор Uw до 0.74 W/m2K – што дури и ги надминува очекуваните потребни вредности од Регулативата за заштеда на енергија EnEV za 2012 (Uw ≤ 0.95 W/m2K)
 • 20° – закосување за добро протекување на водата и хармоничен дизајн
 • Овозможува застаклување со стакло со дебелина до 32 mm за топлотна и звучна изолација
 • 2-ножна лајсна за стакло од внатрешната страна за зголемена заштита од провала
 • Две вградени гуми за дихтување
 • Звучна изолација до 44dB
 • 40 различни бои

Prestige

Технички карактеристики (перформанси):

 • Систем од 76 mm, 6 комори
 • Вредност на топлотна изолација на каса Uf = 1.1 W/m2K
 • Вредност на топлотна изолација на цел прозор Uw до 0.66 W/m2K – што дури и ги надминува очекуваните потребни вредности од Регулативата за заштеда на енергија EnEV za 2012 (Uw ≤ 0.95 W/m2K)
 • 20° – закосување за добро протекување на водата и хармоничен дизајн
 • Овозможува застаклување со стакло со дебелина до 44 mm за топлотна и звучна изолација
 • 2-ножна лајсна за стакло од внатрешната страна за зголемена заштита од провала
 • Висина на жлеб за стакло од 25 mm за избегнување на кондензирана вода
 • Три вградени гуми за дихтување
 • RAL сертификат за спојување на подот со таванот со елементи до висина од 2.60 m
 • Звучна изолација до 47dB
 • 40 различни бои

Профилите се користат за изработка на:

 • Прозорци и балконски врати со повеќе крила и столбови
 • Двокрилни прозорци и балконски врати без столб (“Француски”)
 • Фиксни прозорци и балконски врати
 • Коси и заоблени прозорци
Повеќе фотографии од PVC прозорци и балконски врати може да најдете тука

Прозорците и балконските врати стандардно се изработуваат во бела, “Golden OAK” и “Walnut” боја, но може да се изработат во било која од понудените 40 бои

Pure White DEC.019
Golden Oak DEC.110
Walnut DEC.154
Basalt Grey smooth DEC.628
Black Cherry DEC.111
Brown DEC.012
Cherry Amaretto DEC.656
Cherry Blossom DEC.673
Cherry-Douglas-fir DEC.402
Chocolate Brown DEC.008
Cream White DEC.096
Anthracite DEC.072
Graphite Black DEC.921
Green DEC.006
Grey Aluminium DEC.911
Grey DEC.004
Grey smooth DEC.651
Irish Oak DEC.145
Light Grey DEC.907
Macore DEC.144
Mahogany DEC.026
Moor Oak DEC.025
Moss Green DEC.134
Mountain Pine DEC.640
Nevada DEC.638
Oak ST-G DEC.115
Oregon 4 DEC.623
Alux DB 703 DEC.183
Quartz Grey DEC.068
Red DEC.027
Rustic Cherry DEC.146
Signal Grey smooth DEC.625
Soft Cherry DEC.672
Steel Blue DEC.079
Thorium Grey DEC.649
Tuscany DEC.605
Anthracite smooth DEC.666
White Aluminium DEC.925
Winchester XA DEC.109
Wine Red DEC.644

Прозорците кои ние ги изработуваме можат да се имплементираат со следниве начини на отворање:

Фиксно
Кипање
Стандардно отворање
Механизам за двојно отворање (кипање+стандардно отворање)
Прозор/балконска врата со механизам за двојно отворање и надсветло-прозор на кипање
Прозор/балконска врата со механизам за двојно отворање и парапет-фиксен прозор
Двокрилен прозор/балконска врата со едно фиксно крило и едно крило со механизам за двојно отворање
Двокрилен прозор/балконска врата со две крила со механизам за двојно отворање и столб во средина
Двокрилен прозор/балконска врата со едно крило на отворање и едно крило со механизам за двојно отворање (“Француски”)
Прозор/балконска врата со фолксваген механизам (фиксно крило + крило што клиза со механизам за кипање)
Хармоника систем

Прозорците и балконските врати ги застаклуваме со двослојно или трослојно термо – изолационо стакло. Нудиме опција за исполнување на термопанот со инертен гас аргон за зголемување на топлотната изолација.

Двослојно термо - изолационо стакло
Трослојно термо - изолационо стакло
Алуминиум сребренa
Алуминиум натур
Бронзена
Сиво-кафена
Бела

Стакло во боја и украсно стакло

Во изработката на термопанот може да се користи стакло во повеќе бои и истото се користи за сите четири сезони во годината. Може да се користат повеќе видови на украсно (орнаментно) стакло.

Делта
Златни Години
Стакло во боја
Пунто

Украсни лајсни

По Ваша желба во стаклата може да се вградат и украсни лајсни во бела, златна и Golden Oak боја

Бела
Златна
Златен даб
Орев
Сребрена

Модели на дизајн

Модел 1
Модел 2
Модел 3
Модел 4
Модел 5
Модел 6
Модел 7
Модел 8