Собните врати се изработуваат со германски профил
"Deceuninck" од сериите "Arcade" или "Prestige"

Arcade

Прекрасната аеродинамична Arcade собна врата се докажа како успешна во изминативе години, нуди современа удобност и безбедност и со своите бројни варијанти на декори и бои хармонично се вклопува во многу различни архитектонски стилови

Технички карактеристики (перформанси):

 • 5-коморна технологија и ширина на крило од 71 mm
 • Топлотна изолација на каса (рамка) до U f  = 1.3 W/m 2 K
 • 20° – закосување
 • Стабилната конструкција на касата и екстремниот отпор на дисторзија или изобличување (торзиска крутост) се темели на зајакнувањето со челик со дебелина од 2.5 mm
 • Aлуминиумски термички одвоен праг со висина од 20 mm
 • Овозможува испуна со панел и стакло со дебелина до 32 mm
 • Достапно во 40 бои

Prestige

Системот за собни врати Prestige создава оптимална рамнотежа. Нуди натпросечна топлинска изолација, извонредно висока издржливост и многу стабилна конструкција на рамката.

Технички карактеристики (перформанси):

 • 6-коморна технологија и ширина на крило од 76 mm
 • Топлотна изолација на каса (рамка) до U f  = 1.1 W/m 2 K
 • 20° – закосување
 • Стабилната конструкција на касата и екстремниот отпор на дисторзија или изобличување (торзиска крутост) се темели на зајакнувањето со челик со дебелина од 2.5 mm
 • Aлуминиумски термички одвоен праг со висина од 20 mm
 • Овозможува испуна со панел и стакло со дебелина до 44 mm
 • Достапно во 40 бои

Испуна

Како испуна за собните врати нудиме три варијанти:

 • Рамна панелна ПВЦ плоча
 • Комбинација на панелна ПВЦ плоча и стакло со различни модели на дизајн
 • Стакло со различни модели на дизајн

Како испуна во комбинација со панелна плоча или само стакло во собните врати употребуваме двослојно или трослојно термо-изолационо стакло. Нудиме опција за исполнување на термопанот со инертен гас аргон за зголемување на топлотната изолација.

  • Двослојно термо - изолационо стакло
  • Трослојно термо - изолационо стакло

Рамна панелна ПВЦ плоча

Комбинација на панелна ПВЦ плоча и стакло со различни модели на дизајн

Стакло со различни модели на дизајн

Боја на профил

Собните врати стандардно се изработуваат во бела, “Golden OAK”, “Walnut” и “Anthracite” боја, но може да се изработат во било која од понудените 40 бои.

Pure-White-DEC.019

Golden-Oak-DEC.110

Walnut-DEC.154

Anthracite-DEC.072

Alux-DB-703-DEC.183

Anthracite-smooth-DEC.666

Basalt-Grey-smooth-DEC.628

Black-Cherry-DEC.111

Brown-DEC.012

Cherry-Amaretto-DEC.656

Cherry-Blossom-DEC.673

Cherry-Douglas-fir-DEC.402

Chocolate-Brown-DEC.008

Cream-White-DEC.096

Graphite-Black-DEC.921

Green-DEC.006

Grey-Aluminium-DEC.911

Grey-DEC.004

Grey-smooth-DEC.651

Irish-Oak-DEC.145

Light-Grey-DEC.907

Macore-DEC.144

Mahogany-DEC.026

Moor-Oak-DEC.025

Moss-Green-DEC.134

Mountain-Pine-DEC.640

Nevada-DEC.638

Oak-ST-G-DEC.115

Oregon-4-DEC.623

Quartz-Grey-DEC.068

Red-DEC.027

Rustic-Cherry-DEC.146

Signal-Grey-smooth-DEC.625

Soft-Cherry-DEC.672

Steel-Blue-DEC.079

Thorium-Grey-DEC.649

Tuscany-DEC.605

White-Aluminium-DEC.925

Winchester-XA-DEC.109

Wine-Red-DEC.644

Брава и рачки

Собните врати се оковени со KFV брава со цилиндар за заклучување.

БЕЛА

Алуминиум-натур

Кафено-сива

Дополнителни компоненти

Стакло во боја и украсно стакло

Во изработката на термопанот може да се користи стакло во повеќе бои и истото се користи во сите четири сезони од годината. Може да се користат повеќе видови на украсно (орнаментно) стакло.

ГРИС

ДЕЛТА

ПЕСКАРЕНО

ПУНТО

РОЛЕТНА

Украсни лајсни

По Ваша желба во стаклата може да се вградат и украсни лајсни во белазлатна, Golden Oak, Walnut и сребрена боја.

TOP
error: Содржината е заштитена!