Влезните врати се изработуваат со германски профил
“Deceuninck” од сериите “Arcade” или “Prestige”

Arcade

Прекрасната аеродинамична Arcade влезна врата се докажа како успешна во изминативе години, нуди современа удобност и безбедност и со своите отклони од 20° и бројни варијанти на декори и бои хармонично се вклопува во многу различни архитектонски стилови.

Технички карактеристики (перформанси):

 • 5-коморна технологија и ширина на крило од 71 mm
 • Топлотна изолација на каса (рамка) до Uf= 1.3 W/m2K
 • 20° – закосување
 • Стабилната конструкција на касата и екстремниот отпор на дисторзија или изобличување (торзиска крутост) се темели на зајакнувањето со челик со дебелина од 2.5 mm
 • Можност за зајакнување на ќошињата со метални спојки за зголемен отпор на дисторзија и стабилност
 • Aлуминиумски термички одвоен праг со висина од 20 mm
 • Овозможува испуна со панел и стакло со дебелина до 32 mm
 • Две додатни гуми за дихтување во делот на прагот и ќошињата за висок отпор на ветер и водонепропустливост
 • Достапно во 40 бои

Prestige

Системот за влезни врати Prestige создава оптимална рамнотежа. Нуди натпросечна топлинска изолација, извонредно висока издржливост и многу стабилна конструкција на рамката.

Технички карактеристики (перформанси):

 • 6-коморна технологија и ширина на крило од 76 mm
 • Топлотна изолација на каса (рамка) до Uf= 1.1 W/m2K
 • 20° – закосување
 • Стабилната конструкција на касата и екстремниот отпор на дисторзија или изобличување (торзиска крутост) се темели на зајакнувањето со челик со дебелина од 2.5 mm
 • Можност за зајакнување на ќошињата со метални спојки за зголемен отпор на дисторзија и стабилност
 • Aлуминиумски термички одвоен праг со висина од 20 mm
 • Овозможува испуна со панел и стакло со дебелина до 44 mm
 • Две додатни гуми за дихтување во делот на прагот и ќошињата за висок отпор на ветер и водонепропустливост
 • Достапно во 40 бои

Боја на профил

Влезните врати стандардно се изработуваат во бела, “Golden OAK”, “Walnut” и “Anthracite” боја, но може да се изработат во било која од понудените 40 бои.

Pure-White-DEC.019

Golden-Oak-DEC.110

Walnut-DEC.154

Anthracite-DEC.072

Alux-DB-703-DEC.183

Anthracite-smooth-DEC.666

Basalt-Grey-smooth-DEC.628

Black-Cherry-DEC.111

Brown-DEC.012

Cherry-Amaretto-DEC.656

Cherry-Blossom-DEC.673

Cherry-Douglas-fir-DEC.402

Chocolate-Brown-DEC.008

Cream-White-DEC.096

Graphite-Black-DEC.921

Green-DEC.006

Grey-Aluminium-DEC.911

Grey-DEC.004

Grey-smooth-DEC.651

Irish-Oak-DEC.145

Light-Grey-DEC.907

Macore-DEC.144

Mahogany-DEC.026

Moor-Oak-DEC.025

Moss-Green-DEC.134

Mountain-Pine-DEC.640

Nevada-DEC.638

Oak-ST-G-DEC.115

Oregon-4-DEC.623

Quartz-Grey-DEC.068

Red-DEC.027

Rustic-Cherry-DEC.146

Signal-Grey-smooth-DEC.625

Soft-Cherry-DEC.672

Steel-Blue-DEC.079

Thorium-Grey-DEC.649

Tuscany-DEC.605

White-Aluminium-DEC.925

Winchester-XA-DEC.109

Wine-Red-DEC.644

Испуна

Влезните врати можат да бидат изработени со:

 • Декоративен панел
  • 3Д Инокс алуминиумски панели за врата
  • Пресовани алуминиумски панели за врата
 • Панелна плоча и стакло

3Д Инокс алуминиумски панели за врата

3Д Инокс алуминиумски панели за врата од каталог

Инокс 7001

Инокс 7002

Инокс 7061

Инокс 7062

Инокс-7052

Инокс 7051

Инокс 7241 и 7051

Инокс 4171

Инокс 4081

Инокс 7011

Инокс 7231 и 7211

Инокс 7021

Инокс 7231 и 7021

Инокс 7032

Инокс 4066

Инокс 4002

Инокс 7041

Инокс 7042

Инокс 4026

Инокс 7081

Инокс 7286

Инокс 7072

Инокс 4031

Инокс 4176

Инокс 7086

Инокс 7096

Инокс 7101

Инокс 4036

Инокс 4181

Инокс 4151

Инокс 7281

Инокс 4261

Инокс 4260

Инокс 4217

Инокс 4215

Инокс 4227

Инокс 4202

Инокс 4212

Инокс 4207

Инокс 4271

Инокс 4255

Инокс 4256

Инокс 4221

Инокс 4232

Инокс 4267

Инокс 4236

Инокс 4241

Инокс 4275

Инокс 4101

Инокс 4102

Инокс 4100

Инокс 4103

Инокс 4108

Инокс 4295

Инокс 4296

Инокс 4280

Инокс 4290

Инокс 4291

Инокс 4285

Инокс 4250

Пресовани алуминиумски панели за врата

Пресовани алуминиумски панели за врата од каталог

ПА 2001

ПА 2004

ПА 2008

ПА 2032

ПА 3130

ПА 3132

ПА 2202

ПА 2205

ПА 3906

ПА 2203

ПА 3902

ПА 2206

ПА 2206 и 2845

ПА 3904

ПА 3715

ПА 3716

ПА 3717

ПА 3160

ПА 3162

ПА 3202

ПА 3204

ПА 2435

ПА 2401

ПА 2403

ПА 2402

ПА 3061

ПА 3071

ПА 3000

ПА 3005

ПА 3381

ПА 3012

ПА 3361

ПА 2101

ПА 2102

ПА 2102 и 2881

ПА 2106

ПА 2106 и 2885

ПА 2110

ПА 2111

ПА 2109

ПА 2500

ПА 2506

ПА 2504

ПА 3560

ПА 3392

ПА 3391

ПА 3402

ПА 3540

ПА 2301

ПА 2302

ПА 2304

ПА 2305

ПА 2308

ПА 2307

ПА 3700

ПА 3701

ПА 3703

ПА 3710

ПА 3711

ПА 3830

ПА 3831

ПА 3832

ПА 3840

ПА 3841

ПА 3842

ПА 3890

ПА 3891

ПА 3892

ПА 3530

ПА 3552

ПА 3573

ПА 3572

ПА 3720

ПА 3722

ПА 3763

ПА 3210

ПА 3212

ПА 3213

Панелна плоча и стакло

БРАВА И РАЧКИ

Брава

Сигурносна брава KFV со погон на клуч која заклучува на пет места

Стандардни рачки

БЕЛА

АЛУМИНИУМ-НАТУР

КАФЕНО-СИВА

Декоративни рачки

Долга-инокс

Долга-златна

Долга-бронзена

Сребрена

Сива

Златна

Бронзена

Дополнителни компоненти

Тропки

Класична-сребрена

Класична-златна

Класична-бронзена

Лав-сребрена

ЛАВ-златна

ЛАВ-БРОНЗЕНА

 

 

Стакло во боја и украсно стакло

Во изработката на термопанот може да се користи стакло во повеќе бои и истото се користи за сите четири сезони во годината. Може да се користат повеќе видови на украсно (орнаментно) стакло.

ГРИС

ДЕЛТА

ПЕСКАРЕНО

ПУНТО

РОЛЕТНА

Украсни лајсни

По Ваша желба во стаклата може да се вградат и украсни лајсни во белазлатна, Golden Oak, Walnut и сребрена боја.

TOP
error: Содржината е заштитена!