Прозорците и балконските врати се изработуваат со германски профил
“Deceuninck” од сериите “Arcade” или “Prestige”

Arcade

Arcade - стандардниот прозорец изработен со профил со ширина од 71 mm.

Добро дизајниран систем на профил за прозорци кој може да се пофали со квалитетни карактеристики и одличен сооднос на цена/корист за да ги задоволи сите стандардни барања на современото живеење

Технички карактеристики (перформанси):

 • Систем од 71 mm, 5 комори
 • Вредност на топлотна изолација на каса Uf= 1.2 W/m2K
 • Вредност на топлотна изолација на цел прозор Uwдо 0.74 W/m2K – што дури и ги надминува очекуваните потребни вредности од Регулативата за заштеда на енергија EnEV za 2012 (Uw ≤ 0.95 W/m2K)
 • 20° – закосување за добро протекување на водата и хармоничен дизајн
 • Овозможува застаклување со стакло со дебелина до 32 mm за топлотна и звучна изолација
 • 2-ножна лајсна за стакло од внатрешната страна за зголемена заштита од провала
 • Две вградени гуми за дихтување
 • Звучна изолација до 44dB
 • 40 различни бои

Prestige

Prestige - сеопфатниот прозорец изработен со профил со ширина од 76 mm.

Високо квалитетен систем на профил за прозорци кој испорачува одличен баланс помеѓу екологија, дизајн и функционалност и го исполнува високиот стандард на денешните современи барања за градба.

Технички карактеристики (перформанси):

 • Систем од 76 mm, 6 комори
 • Вредност на топлотна изолација на каса Uf= 1.1 W/m2K
 • Вредност на топлотна изолација на цел прозор Uwдо 0.66 W/m2K – што дури и ги надминува очекуваните потребни вредности од Регулативата за заштеда на енергија EnEV za 2012 (Uw ≤ 0.95 W/m2K)
 • 20° – закосување за добро протекување на водата и хармоничен дизајн
 • Овозможува застаклување со стакло со дебелина до 44 mm за топлотна и звучна изолација
 • 2-ножна лајсна за стакло од внатрешната страна за зголемена заштита од провала
 • Висина на жлеб за стакло од 25 mm за избегнување на кондензирана вода
 • Три вградени гуми за дихтување
 • Звучна изолација до 47dB
 • 40 различни бои

Начини на отворање

Профилите се користат за изработка на:

 • Прозорци и балконски врати со повеќе крила и столбови
 • Двокрилни прозорци и балконски врати без столб (“Француски”)
 • Фиксни прозорци и балконски врати
 • Коси и заоблени прозорци

Прозорците кои ние ги изработуваме можат да се имплементираат со следниве начини на отворање:

 • Хоризонтално отворање
 • Вертикално отворање
 • Хоризонтално и вертикално отворање (со механизам за двојно отворање)
 • Отворање, кипање и клизање (Фолксваген механизам)
 • Отворање со преклопување (Хармоника механизам)

видови прозорци и балконски врати

Боја на профил

Прозорците и балконските врати стандардно се изработуваат во бела, “Golden OAK”, “Walnut” и “Anthracite” боја, но може да се изработат во било која од понудените 40 бои.

Pure-White-DEC.019

Golden-Oak-DEC.110

Walnut-DEC.154

Anthracite-DEC.072

Alux-DB-703-DEC.183

Anthracite-smooth-DEC.666

Basalt-Grey-smooth-DEC.628

Black-Cherry-DEC.111

Brown-DEC.012

Cherry-Amaretto-DEC.656

Cherry-Blossom-DEC.673

Cherry-Douglas-fir-DEC.402

Chocolate-Brown-DEC.008

Cream-White-DEC.096

Graphite-Black-DEC.921

Green-DEC.006

Grey-Aluminium-DEC.911

Grey-DEC.004

Grey-smooth-DEC.651

Irish-Oak-DEC.145

Light-Grey-DEC.907

Macore-DEC.144

Mahogany-DEC.026

Moor-Oak-DEC.025

Moss-Green-DEC.134

Mountain-Pine-DEC.640

Nevada-DEC.638

Oak-ST-G-DEC.115

Oregon-4-DEC.623

Quartz-Grey-DEC.068

Red-DEC.027

Rustic-Cherry-DEC.146

Signal-Grey-smooth-DEC.625

Soft-Cherry-DEC.672

Steel-Blue-DEC.079

Thorium-Grey-DEC.649

Tuscany-DEC.605

White-Aluminium-DEC.925

Winchester-XA-DEC.109

Wine-Red-DEC.644

Стакло

Прозорците и балконските врати ги застаклуваме со двослојно или трослојно термо - изолационо стакло. Нудиме опција за исполнување на термопанот со инертен гас аргон за зголемување на топлотната изолација.

ДВОСЛОЈНО ТЕРМО-ИЗОЛАЦИОНО СТАКЛО

ТРОСЛОЈНО ТЕРМО-ИЗОЛАЦИОНО СТАКЛО

Рачки за прозорци и балконски врати

БЕЛА

АЛУМИНИУМ-СРЕБРЕНА

КАФЕНО-СИВА

АЛУМИНИУМ-НАТУР

БРОНЗЕНА

Дополнителни компоненти

Стакло во боја и украсно стакло

Во изработката на термопанот може да се користи стакло во повеќе бои и истото се користи за сите четири сезони во годината. Може да се користат повеќе видови на украсно (орнаментно) стакло.

ГРИС

ДЕЛТА

ПЕСКАРЕНО

ПУНТО

РОЛЕТНА

Украсни лајсни

По Ваша желба во стаклата може да се вградат и украсни лајсни во белазлатна, Golden Oak, Walnut и сребрена боја.

TOP